luontoa-korsmalm.jpg

 Palvelut

Meistä

Korsmalmin Hoitokoti on yksityinen hoitokoti joka tarjoaa ympärivuorokautista eri tasoista palveluasumista, tehostetusta palveluasumisesta tuettuun asumiseen. Kohderyhmänä ovat täysi-ikäiset päihteiden käytöstä dementoituneet henkilöt sekä päihde- ja mielenterveyskuntoutujat.

 

Hoitokodissa on 41 asukaspaikkaa, 25 yhden hengen sekä 8 kahden hengen huonetta. Henkilökohtaisten huoneiden lisäksi hoitokodissa on viihtyisät ja kodinomaiset yhteiset tilat, kuten lehtienlukunurkkaus, olohuoneet sekä ruokailutilat.


Sijainti ja ympäristö

Korsmalmin Hoitokoti sijaitsee Lapinjärvellä, itäisellä Uudellamaalla maaseutuympäristössä. Pihapiiri on keskellä mäntykangasta. Pihan suunnittelussa on huomioitu tilat erilaiseen yhteiseen toimintaan sekä rauhalliseen luonnosta nauttimiseen. Pihassa on useita erillisiä istuinryhmiä, niin auringossa kuin varjossa. Pihasta löytyy myös grillikota. Kukkaistutukset luovat kesällä viihtyisää tunnelmaa.

Ulkotoimintaan on paljon erilaisia välineitä, on mahdollisuus heittää tikkaa, pelata mölkkyä tai vaikkapa krokettia. Takapihan terassi toimii asukkaiden tupakkapaikkana sekä oleskelutilana etenkin kesäisin. Lähistöllä on hyvät ulkoilumaastot pururatoineen ja mustikkakankaineen, myös sieniä ilmestyy ympäröiviin metsiin syksyllä runsain mitoin.


Hoitoideologia ja laatu

Korsmalmin Hoitokodin arvot ja toimintaperiaatteet:

-          Itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen

-          Yksilöllisyys

-          Osallisuus

-          Turvallisuus

Hoitokodin arki rakennettaan asiakaslähtöisesti jokaisen asukkaan yksilölliset voimavarat, toiveet ja tarpeet huomioiden kuntouttavaa työotetta käyttäen.

Henkilökunnalla on vahva osaaminen päihde- ja mielenterveyskuntoutujien kanssa toimimisesta sekä  käytännön tasolla että teoreettisen tiedon pohjalta. Säännöllisellä koulutuksella ja itsearvioinnilla varmistetaan jatkuva ammatillinen kehittyminen. Annettavien palveluiden laatua seurataan ja arvioidaan järjestelmällisesti erilaisten mittareiden avulla.


Pienikin voimavara on mahdollisuus
Korsmalm-luonto.png

Hyvän hoidon kulmakivet

- Omahoitajuus

- Palvelu- ja kuntoutussuunnitelma

- Itsemääräämisoikeus

- Osallisuus

- Turvallisuus

- Yksilöllisyys

- Ammattitaitoinen henkilökunta

korsmalm-kota.png

Henkilökunta

- Sairaanhoitajia

- Sosionomi

- Lähihoitajia

- Hoiva-avustajia

- Keittäjät

- Siistijä

- Talonmies

Lisäksi:

- Omalääkäri

- Fysioterapeutit

- Toimintaterapeutti

- Jalkahoitajat

- Hieroja

- Parturi-kampaaja


Korsmalmin Hoitokoti, Parantolantie 71,

07800 Lapinjärvi 019-610650

Paikkakyselyt: hoitotyön johtaja Tanja Kaukonen 044-7734102

Laskutus ja hallinto: yrittäjä Benny Engård 0400-203978